Zdravá kuchyně

12. březen 2017 | 12.01 |

 Těstoviny již dávno nejsou pouze výsadou italské kuchyně. Díky rychlé přípravě, skvělé chuti a široké variabilitě v použití, našly své místo i v naší kuchyni

Těstoviny patří mezi oblíbené výrobky, kterých existuje nepřeberné množství. Liší se tvarem i druhem. Především prodejny zdravé výživy nabízejí celozrnné varianty nebo barevné těstoviny s kopřivou, které nás překvapí výraznou bylinnou chutí. A jaká je nabídka na trhu a co můžeme zařadit do našeho jídelníčku?
Vřetena zeleninový MIX – jsou české těstoviny vyrobené z rýžové a kukuřičné mouky vynikající rychlou přípravou. Přídavek červené řepy a špenátu v mnohonásobně větší koncentraci dodává produktu jemnou zeleninovou chuť.
Kolínka velká MIX– bezvaječné české těstoviny z pšeničné mouky atraktivního a ojedinělého tvaru  s rychlou přípravou. Přídavek červené řepy dodává těstovinám sytou barvu a zeleninovou chuť.
Vřetena špaldová celozrnná– bezvaječné těstoviny vyrobené ze špaldové celozrnné mouky. Co je to špalda? Je to prastará obilovina, lehce stravitelná vyznačující se jemnou oříškovou příchutí. Špaldovy těstoviny jsou skvělou alternativou klasických pšeničných těstovin. Mají vyšší obsah vlákniny a bílkovin.
Vřetena s kopřivou– netradiční české bezvaječné těstoviny ochucené tradiční bylinou. Při vaření krásně voní, mají chuť po zelenině a koření. Kopřiva pomáhá k celkovému pročištění organismu, posiluje cévní systém a pomáhá proti revmatickým bolestem.
Vřetena s červenou řepou– bezlepkové české těstoviny vynikají rychlou přípravou. Vyrábí se z rýžové a kukuřičné mouky a mají jemnou zeleninovou chuť díky přídavku červené řepy. Hodí se jako příloha, ale také pro zpestření studených těstovinových salátů.
Linguine celozrnné– V italštině znamená linguae "malé jazýčky". Těstoviny mají délku špaget, ale jsou jimi v podstatě úzké lasagne nebo placaté špagety. Vyrobeny jsou z celozrnné mouky prvotřídní měkké pšenice. V takto pomleté mouce a následně vyrobených těstovinách se dosahuje vyššího podílu vlákniny. Při konzumaci jedné porce celozrnných těstovin (100g) dostaneme do organismu přibližně 30%  denní dávky vlákniny.

Špagety grahamové– jsou vysoce kvalitní celozrnné těstoviny připravené ze semolinové mouky z tvrdé pšenice s vyšším stupněm vymílání. Jejich přínosem je zvýšený obsah vlákniny a vitamínů skupiny B. Pozitivně působí v prevenci trávicího traktu.

Už jste si vybrali, čím obohatit váš jídelníček?

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře