Vaření v sáčku

26. říjen 2025 | 09.26 |
blog › 
Vaření v sáčku

Sáčky do trouby odolné vůči vysokým teplotám pro pečení krůty, kuřete a zeleniny

Vaření v sáčku je jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů, který si oblíbí každý milovník šťavnatého jídla. Sáček zachovává chutě, vůně i šťávy surovin, což je ideální pro maso, zeleninu i ryby. Inspirujte se našim výběrem.

Pečení v sáčku nabízí jedinečný způsob přípravy jídel, kdy se díky uzavřenému prostředí pokrmy doslova pečou ve vlastní šťávě. To zajišťuje intenzivní chuť a jemnou strukturu pokrmu. Tento způsob je také ideální pro zachování živin a minimalizaci použití tuků. Ať už jde o voňavé kuře, šťavnatou zeleninu nebo jemnou rybu, sáček se postará o dokonalý výsledek.

Proč používat pečicí sáček

Pečicí sáček zadrží šťávu, která zajišťuje šťavnatý a křehký pokrm. Maso se peče ve vlastní šťávě, která nemá možnost nikam unikat, a tak je chuť jídla výraznější. Navíc ušetří práci s mytím nádobí a udrží čistou troubu

2

Co všechno lze péct v sáčku

Pečicí sáček je vhodný pro pečení všech druhů masa, zejména však těch, která mají tendenci se během pečení vysoušet. K masu lze přidat rovnou přílohu nebo zeleninu, která do sebe nasaje vzniklé šťávy. Tím získá lahodnou a výraznou chuť, které jinak těžko dosáhnete.

3

Jak péct v pečicím sáčku

Pečicí sáček se používá snadno - stačí ho jen naplnit surovinami, které chceme péct, uzavřít ho a na několika místech propíchnout, aby mohla unikat pára a sáček neprasknul. Dbejte také na to, aby se nedotýkal topného tělesa trouby. Ke konci pečení sáček otevřete a nechte dopéct křupavou kůrku.

4

Může sáček prasknout

Ano, sáček může prasknout za předpokladu, že je příliš naplněný a nahromaděná pára nestíhá unikat. V tom případě doporučujeme přidělat do sáčku ještě několik dírek. Dodržujte také maximální teplotu, kterou uvádí výrobce na obalu sáčku.

5

Lze sáček použít znovu

Pečící sáčky jsou pouze na jedno použití, protože po pečení ztrácí svou pevnost a jsou znečištěné. Pro každý nový pokrm je potřeba použít nový sáček. Špinavý sáček je však možné vypláchnout a recyklovat jako plastový tříděný odpad.

6

Je nutné sáček během pečení obracet

Ne, sáček není potřeba obracet, protože teplo se v něm rovnoměrně rozprostře. Cirkulace páry zajistí, že se potraviny propečou stejnoměrně z každé strany. Na konci pečení je však dobré sáček otevřít pro získání křupavé kůrky.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář