Vaření v sáčku je jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů, který si oblíbí každý milovník šťavnatého jídla. Sáček zachovává chutě, vůně i šťávy surovin, což je ideální pro maso, zeleninu i ryby. Inspirujte se našim výběrem.
Pečení v sáčku nabízí jedinečný způsob přípravy jídel, kdy se díky uzavřenému prostředí pokrmy doslova pečou ve vlastní šťávě. To zajišťuje intenzivní chuť a jemnou strukturu pokrmu. Tento způsob je také ideální pro zachování živin a minimalizaci použití tuků. Ať už jde o voňavé kuře, šťavnatou zeleninu nebo jemnou rybu, sáček se postará o dokonalý výsledek.
Pečicí sáček zadrží šťávu, která zajišťuje šťavnatý a křehký pokrm. Maso se peče ve vlastní šťávě, která nemá možnost nikam unikat, a tak je chuť jídla výraznější. Navíc ušetří práci s mytím nádobí a udrží čistou troubu. Proč používat pečicí sáček
2
Pečicí sáček je vhodný pro pečení všech druhů masa, zejména však těch, která mají tendenci se během pečení vysoušet. K masu lze přidat rovnou přílohu nebo zeleninu, která do sebe nasaje vzniklé šťávy. Tím získá lahodnou a výraznou chuť, které jinak těžko dosáhnete.
3
Pečicí sáček se používá snadno - stačí ho jen naplnit surovinami, které chceme péct, uzavřít ho a na několika místech propíchnout, aby mohla unikat pára a sáček neprasknul. Dbejte také na to, aby se nedotýkal topného tělesa trouby. Ke konci pečení sáček otevřete a nechte dopéct křupavou kůrku.
4
Ano, sáček může prasknout za předpokladu, že je příliš naplněný a nahromaděná pára nestíhá unikat. V tom případě doporučujeme přidělat do sáčku ještě několik dírek. Dodržujte také maximální teplotu, kterou uvádí výrobce na obalu sáčku.
5
Pečící sáčky jsou pouze na jedno použití, protože po pečení ztrácí svou pevnost a jsou znečištěné. Pro každý nový pokrm je potřeba použít nový sáček. Špinavý sáček je však možné vypláchnout a recyklovat jako plastový tříděný odpad.
6
Ne, sáček není potřeba obracet, protože teplo se v něm rovnoměrně rozprostře. Cirkulace páry zajistí, že se potraviny propečou stejnoměrně z každé strany. Na konci pečení je však dobré sáček otevřít pro získání křupavé kůrky.