27. říjen 2025 | 07.27 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Thajské kari je opravdu rychle hotové, suroviny na něj můžete mít doma měsíce (krevety či kuře samozřejmě v mrazáku) a hodí se do něj téměř jakákoli zelenina. Zkrátka ideální jídlo na dny, kdy sice pospícháte, ale přesto si chcete pochutnat.
- 1 ks velké cibule
- 1 ks čerstvých červených paprik
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce červené kari pasty
- 500 g loupaných krevet
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g krájených loupaných rajčat
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1/2 ks limetky
- 125 g baby špenátu
-
Obměny základního receptu
- Polovinu nebo všechny krevety nahraďte kuřecím masem. Prsa pokrájejte na kostky, přihoďte k opečené zelenině, orestujte a v omáčce asi 10 minut vařte, než přidáte krevety. Podobně můžete použít tofu – to přidejte až na závěr.
- K cibuli a paprice přidejte další zeleninu: brokolici, květák, mrkev, hráškové lusky nebo čerstvá rajčata. Zeleninu vždy restujte tak dlouho, aby byla na skus. Do hotového jídla můžete místo špenátu vmíchat jarní cibulku, koriandr nebo thajskou bazalku.
- Spolu s cibulí pro výraznější chuť opečte i nasekaný čerstvý česnek, zázvor a chilli, případně kari pastu nahraďte kari kořením.
- Do hotové omáčky vmíchejte pár lžic arašídového másla a kari posypejte sekanými arašídy nebo oříšky kešu.
-
Zpět na hlavní stranu blogu