Vaječná pomazánka

30. říjen 2025 | 09.56 |
blog › 
Vaječná pomazánka

Snadná vaječná pomazánka - fotografie 8 - TopRecepty.cz

Vejce je jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin, vitaminů, živin a převážně zdravých tuků. Navíc děti vaječnou pomazánku opravdu zbožňují a dospělí taky nepohrdnou.

Budeme potřebovat:

  • 8 vajec
  • lžíci hořčice
  • kostku změklého másla
  • malou cibulku
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

Nejprve si uvaříme vejce tzv. na tvrdo (od bodu varu 10 min.), zchladíme je a oloupeme. Společně s cibulkou vejce nastrouháme na jemno do mísy, přidáme změklé máslo a hořčici, osolíme,opepříme dle vlastní chuti a ručním šlehačem vyšleháme hladkou pomazánku. Nejlépe chutná namazaná na čerstvý chléb.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář