Fazole Mungo

19. březen 2017 | 11.45 |

 Fazole mungo pocházejí z Indie, kde  jsou velmi oblíbené. U nás nacháejí oblibu především pro jejich výživovou hodnotu. Ve zdravých výživách a některých supermarketech je můžete zakoupit ve formě klíčkůdelikátní chuti.

Proč jíst mungo fazole

Fazole mungo jsou zdrojem velkého množství minerálů a vitamínů. Tyto drobné fazolky obsahují významné množství bílkovin, vápníku, hořčíku, železa, drasílu a většinu vitamínů skupiny B. Významný je také podíl vlákniny. Množství těchto látek se zvyšuje naklíčením. Naopak tepelnou úpravou přijdeme o mnoho vitamínů.

Využití mungo fazolí a mungo klíčků v kuchyni

Tyto fazolky můžeme v kuchyni používat stejně jako běžné fazole. Můžeme z nich připravovat různé polévky, guláše, luštěninové pomazánky nebo výborné přílohy. Nebo je můžeme naklíčit. Mungo klíčky obsahují velké množství vitamínů a minerálů, proto je vhodnější  konzumovat je tepelně neupravené ve formě různých salátů, pomazánek nebo si s nimi pouze posypat namazaný chléb. Pokud je však chceme tepelně upravit můžeme si uvařit různé teplé saláty, placky nebo třeba karbenátky.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře