Rýžová mouka

28. březen 2017 | 11.57 |

Rýžová mouka Rýžová mouka je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Tato mouka je též vhodná pro zahušťování omáček u slaných či sladkých jídel. Jedná se o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu) a je tak vhodná pro pacienty s celiakií.

Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.

Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohanková, kukuřičná a další). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.

Rýžová mouka bez lepku je skvělou alternativou běžné pšeničné mouky.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře