Klasická cmunda

13. listopad 2024 | 08.30 |
blog › 
Klasická cmunda

    • 750
       g brambory
    • 80
       g mouka
    • 1
       ks vejce
    • 200
       ml mléko
    • 6
       stroužek česnek
    • 1
       lžíce majoránka
    • 0,50
       lžička drcený kmín
    • 1
       lžička sůl
    • 2

       lžíce sádlo na pánev

      Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustily šťávu, tu slijte.

      Pak je zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla a dobře promíchejte.

      Větší pánev rozehřejte a dejte na ni lžíci sádla. Jakmile se rozehřeje (ale jen tak, aby se z něj nekouřilo), naberte těsto menší naběračkou a rozetřete ho na placku silnou asi půl centimetru.

      Smažte při střední teplotě, aby se bramborák dobře propekl.

      5
      Jakmile spodní strana zezlátne, obraťte ho a smažte z druhé strany.
      Bramboráky – nejlepší recept - Vdenik.cz

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář