Jablečný koláč

11. prosinec 2024 | 08.05 |
blog › 
Jablečný koláč

Přebývají vám doma jablka a chcete je zužitkovat jinak než obvykle? Máme pro vás tip, který ohromí všechny milovníky maximálně sladkých chutí! Upečte jablečný koláč s javorovým sirupem.

Na přípravu tohoto receptu si připravte 1,5 hrnku polohrubé mouky, 125 g másla, 1/3 hrnku cukru, 1 hrnek strouhaných jablek, 3 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžičku skořice, 1/4 hrnku javorového sirupu a hrst sekaných ořechů dle vašeho výběru. Na přípravu krému budete potřebovat 125 g másla, 1/4 hrnku moučkového cukru a 4 lžíce javorového sirupu.

Začněte tím, že v misce společně vyšlehejte máslo, cukr, vece, javorový sirup a mletou skořici. Následně do této směsi přidejte nastrouhaná jablka, polohrubou mouku, prášek do pečiva a ořechy a všechny ingredience řádně promíchejte, aby vám vzniklo kompaktní těsto.

Těsto vylijte do předem vymazané formy tukem a vysypané moukou, případně ji můžete vyložit pečicím papírem. Následně ji vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte po dobu cca 20 minut. Mezitím připravte krém. Vložte do nádoby máslo, moučkový cukr a javorový sirup a pečlivě vše vyšlehejte mixérem.

Jakmile bude koláč náležitě propečený, vyjměte jej z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Pak ho potřete krémem a dozdobte nejen velkými kousky ořechů, ale můžete přidat i na tenké plátky pokrájené jablko.

Vzhledem k použití javorového sirupu patří tento koláč i ke zdravým zákuskům. Tento přírodní zázrak se řadí díky obsaženým látkám mezi superpotraviny. Je v něm velké množství antioxidantů, které mají na lidské zdraví značně pozitivní účinky

Koláč je praktický způsob, jak zpracovat jablka.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář