19. únor 2025 | 08.27 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Plátky bagety potřené lahodnou pomazánkou ozdobené vlašskými ořechy a konzervovanými mandarinkami přinesou na slavnostní stůl fotogenické kanapky, které nejen, že skvěle vypadají, ale také moc dobře chutnají.

Ingredience:
|
Ingredience na 4 porce: |
100 g |
smetanového termizovaného nezrajícího sýru typu Lučina |
50 g |
nivy |
25 ml |
mléka |
1/2 lžičky |
sušeného česneku |
1/2 lžičky |
tymiánu |
|
špetka soli a pepře |
|
K dohotovení: |
1 ks |
dlouhá bageta |
1 plechovka |
mandarinek Franz Josef Kaiser |
|
vlašské ořechy |
|
čerstvý tymián
Postup:
- Termizovaný sýr vložte do misky.
- Nivu rozdrobte do misky na menší kusy.
- Přidejte česnek, tymián, sůl a pepř a vidličkou propracujeme. Přilijte mléko a dobře promíchejte.
- Bagetu nakrájejte na plátky. Každý plátek potřete trochou pomazánky.
- Ozdobte kouskem mandarinky Franz Josef Kaiser z plechovky, ořechem a lístky tymiánu.
Doporučení:
Mandarinky v mírně sladkém nálevu od Franz Josef Kaiser přináší šťavnatou osvěžující chuť do každého jídla. Vyzkoušejte je jako lehkou ozdobu na pomazánky, dorty, do ovocných salátů nebo jen tak – pro rychlé a zdravé mlsání plné vitamínů. Dostupné v supermarketech. Doporučená cena: 49,90 Kč
|
Zpět na hlavní stranu blogu