Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Zbyly vám rohlíky, veka nebo dokonce vánočka? Můžete upéct lahodnou žemlovku. Stačí použít trochu mléka a několik jablek. O dobrou chuť se postará skořice. Žemlovky se dají /..., např. přidat tvaroh a rozinky, ale i základní verze bohatě stačí.
Máte chuť na dobré sladké jídlo? Jablky vláčná a skořicí vonící žemlovka, zapečená se sněhovou čepicí tyto chutě určitě uspokojí. Recept je bez rozinek, ale kdo chce, může je do žemlovky přidat.
5porcí
Nádoba na šlehání i metly musí být odmaštěné a bílky nesmí obsah/..., protože tuk brání správnému vyšlehání. Osvědčilo se potřít stěny nádoby i metly rozkrojeným citronem.
Potřebujete co nejčerstvější /..., protože s čerstvými bílky, které nejsou studené, se lépe pracuje. Dobře oddělte žloutky od bílků, bílky nalijte do vyšší nádoby vhodné na šlehání. Cukr je nejlepší krupicový (pískový), má správnou velikost krystalků, takže na sebe dobře váže vzduch, který kypří sníh. Moučkový cukr je moc jemný a bývají v něm příměsi. Krystal je zase hrubý, špatně se rozpouští.
Šlehejte šlehacími metlami, nejlépe elektrickým šlehačem, protože je to pohodlné a rychlé. Ale i různé ruční šlehače vám pomohou a ušetří námahu.