Pomazánky z tvarohu jsou zdravé, lehké a snadné. Z jednoho základu připravíte spoustu variací.
Vyberte si plnotučný druh, abyste dosáhli nejkrémovější struktury a nejbohatší chuti. Pokud však dáváte přednost lehčí variantě, stejně dobře poslouží i nízkotučný nebo odtučněný tvaroh, dejte ale pozor, jejich konzistence bývá řidší.
Krása tvarohových pomazánek spočívá v nekonečných možnostech. Přidejte ingredience jako je nakrájená zelenina (například paprika, okurka nebo mrkev), čerstvé bylinky (například kopr, bazalka nebo pažitka), nebo dokonce nakrájené ovoce (například jablka, jahody nebo mango). Klíčem k úspěchu je najít rovnováhu mezi chutěmi.
Ochuťe tvarohové pomazánky kořením a bylinkami. Experimentujte například s paprikou, kajenským pepřem nebo sušenými bylinkami, jako je tymián nebo oregano. Tyto přísady zvýší chuťový profil a vytvoří příjmený zážitek pro vaše chuťové pohárky.
Tvaroh je tvárná surovina. Můžete ho upravit naslano i nasladko, upéct z něj koláče, řezy i bábovku nebo si ho dát jen tak sypaný nasekanými bylinkami. V kombinaci s několika uvážlivě vybranými přísadami vám poslouží jako základ chutné pomazánky.
Jednou z našich nejoblíbenějších je lososová s koprem. Limeta jí dodává svěží chuť a namazaná na pečivu bude hitem každého pikniku či večírku. V létě ji zase oceníte jako rychlý studený oběd.
Na drožďovou pomazánku ne všichni vzpomínají s láskou. Pamatujeme si ji z dětských letních táborů, kde se podávala ke svačině. Dejte ji ještě šanci a vyzkoušejte ji v kombinaci s kyselými okurkami, sýrem a hořčicí.
Co může být lepšího k pivu než tvarůžková pomazánka? Česká klasika sice není vhodná na první rande, ale chuťově budete padat blahem do kolen. Na čerstvém chlebu je prostě skvělá!