Cizrnovo-sezamová pochoutka

18. květen 2025 | 07.45 |
blog › 
Cizrnovo-sezamová pochoutka

Česnek3 stroužky

Cizrna200 g
Olivový olej3 lžíce
Citronová šťáva1 ks
Sezamová pasta tahini1 lžíce

Podle chuti

Sůl
Mletý římský kmín
Mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Sterilovanou cizrnu nameleme nebo rozmixujeme. 
  2. Do cizrny přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, mletý černý pepř, olivový olej, mletý římský kmín, sezamovou pastu a umixujeme do hladké hmoty. Směs by měla mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, proto je nutné přidávat podle potřeby olivový olej. Hummus by měl být krásně hladký a krémový. 
  3. Cizrnový humus se hodí k pita chlebu nebo čerstvému tmavému pečivu. 
  4. Cizrnu lze použít také suchou, jen je potřeba ji před vařením na noc namočit do vody. Druhý den vodu slijeme a v neosolené vodě uvaříme doměkka, je hotová asi za 40 minut. Solíme až ke konci vaření, aby nám sůl zbytečně neprodloužila změknutí luštěniny. Uvařenou cizrnu slijeme a používáme stejně jako sterilovanou. 
  5. Víte

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář