Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

2. červenec 2025 | 08.41 |
blog › 
Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

Ingredience:

  • 1 střední jablko (Granny Smith)
  • 200 g mrkve
  • 150 g sterilovaného celeru
  • 200 g odtučněného tvarohu
  • 2 lžíce zakysané smetany (12 % tuku)
  • Sůl, pepř

Postup:

Jablko s mrkví oloupejte a nahrubo nastrouhejte do větší misky. Následně sceďte sterilovaný celer, nakrájejte jej na menší kousky a vložte také do mísy. Poté přidejte tvaroh a zakysanou smetanu, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte. Vzniklou pomazánku přemístěte do uzavíratelné nádoby, nechte ji alespoň 20 minut odležet v chladu a podávejte. Pomazánku skladujte v lednici, kde vám vydrží 2–3 dny.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář