Pokud jste okouna nilského ještě neochutnali, je nejvyšší čas to napravit. Tuhle dobrou sladkovodní rybu s jemným bílým masem seženete v každém větším supermarketu.
Příprava: 20 minut
600 g filetů z okouna nilského
4 snítky čerstvého tymiánu
500 g cherry rajčat
2 stroužky česneku
2 stonky jarní cibulky
hrst čerstvé bazalky
3 lžíce balzamikového octa
4 lžíce oleje
1. Do mísy vlijte balzamikový ocet, 3 lžíce oleje a prošlehejte vidličkou. Přidejte rozpůlená rajčata, na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nasekanou bazalku. Osolte, opepřete a promíchejte.
2. Rybu osolte, opepřete, posypte nasekaným tymiánem a zakápněte olejem. Na pánvi rozpalte zbylý olej a opečte rybu z obou stran lehce dozlatova. Podávejte s rajčatovým salátem.