12. červenec 2025 | 07.57 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Když potom spojíte osvěžující a zdraví prospěšné účinky okurek a doplníte je marinádou s návykovou umami chutí, pochopíte, proč je tento rychlý a lehký salát tak populární. Jak na to?
Ingredience
- salátová okurka
- rýžový ocet
- sójová omáčka
- cukr
- sezamový olej
- česnek
- červenou cibuli
- chilli papričky
- Omyté salátové okurky nakrájejte nebo škrabkou (případně struhadlem na zeleninu) nastrouhejte na tenké plátky i se slupkou. Budou díky tomu příjemně křupavé a zároveň absorbují co nejvíce chutí.
- V misce si připravte marinádu: Na každou 1 okurku dejte 1 až 2 lžičky rýžového octa, 1 lžíci sójové nebo rybí omáčky, 1 lžičku cukru (nebo jiného alternativního sladidla či sirupu), 1 lžíci sezamového oleje a podle chuti i prolisovaný malý stroužek česneku (ale nemusí být).
- Plátky okurek důkladně promíchejte s marinádou a dejte alespoň na 30 minut do lednice odstát, aby se vše propojilo.
- Hotový salát se typicky posypává ještě sezamovými semínky, syrovou červenou cibulí a kousky čerstvých nebo sušených chilli papriček.
-
Funguje okurkový salát při hubnutí?
Na žádný magický efekt odsátých kil se samozřejmě spoléhat nelze. Základem zdravého hubnutí je vždy pestrá strava bohatá také na bílkoviny, komplexní sacharidy a prospěšné tuky. Korejským okurkovým salátem však můžete denně nahradit některé kaloričtější pokrmy (různé přílohy, majonézové saláty, slané snacky k televizi apod.) a bez výčitek si ho dopřávat ve velkých porcích. Ideálně vás zasytí, potlačí chuť na nezdravé mlsání a doplní důležitou hydrataci. A tím vás zase o kousek přiblíží k vysněné váze.
-

Zpět na hlavní stranu blogu