Korejský salát v létě zasytí

12. červenec 2025 | 07.57 |
blog › 
Korejský salát v létě zasytí

Když potom spojíte osvěžující a zdraví prospěšné účinky okurek a doplníte je marinádou s návykovou umami chutí, pochopíte, proč je tento rychlý a lehký salát tak populární. Jak na to?

Ingredience

  • salátová okurka
  • rýžový ocet
  • sójová omáčka
  • cukr
  • sezamový olej
  • česnek
  • červenou cibuli
  • chilli papričky
  1. Omyté salátové okurky nakrájejte nebo škrabkou (případně struhadlem na zeleninu) nastrouhejte na tenké plátky i se slupkou. Budou díky tomu příjemně křupavé a zároveň absorbují co nejvíce chutí.
  2. V misce si připravte marinádu: Na každou 1 okurku dejte 1 až 2 lžičky rýžového octa, 1 lžíci sójové nebo rybí omáčky, 1 lžičku cukru (nebo jiného alternativního sladidla či sirupu), 1 lžíci sezamového oleje a podle chuti i prolisovaný malý stroužek česneku (ale nemusí být).
  3. Plátky okurek důkladně promíchejte s marinádou a dejte alespoň na 30 minut do lednice odstát, aby se vše propojilo.
  4. Hotový salát se typicky posypává ještě sezamovými semínky, syrovou červenou cibulí a kousky čerstvých nebo sušených chilli papriček.
  5. Funguje okurkový salát při hubnutí?

    Na žádný magický efekt odsátých kil se samozřejmě spoléhat nelze. Základem zdravého hubnutí je vždy pestrá strava bohatá také na bílkoviny, komplexní sacharidy a prospěšné tuky. Korejským okurkovým salátem však můžete denně nahradit některé kaloričtější pokrmy (různé přílohy, majonézové saláty, slané snacky k televizi apod.) a bez výčitek si ho dopřávat ve velkých porcích. Ideálně vás zasytí, potlačí chuť na nezdravé mlsání a doplní důležitou hydrataci. A tím vás zase o kousek přiblíží k vysněné váze.

  6. Salát z okurek, chilli a sezamových semínek v keramické misce

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář