Rozklepneme vejce. Bílky se dvěma lžícemi studené vody a soli dobře vyšleháme. Přidáme cukr, žloutky, mouku, solamyl a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Angrešt očistíme. Svaříme 100 ml vody a 50 g cukru a angrešt v ní 10 minut povaříme. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme tvaroh, zbylý cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Přidáme rozpuštěnou želatinu, polovinu angreštu a šlehačky.
Korpus rozřízneme, spodní díl potřeme náplní a přitiskneme horní plát. Potřeme jej zbylou šlehačkou, uhladíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom plát rozkrájíme na trojúhelníky a dozdobíme zbylým angreštem a lístky meduňky.
Doba přípravy přibližně 45 minut (bez doby čekání)
1 kousek ma asi 630 kJ - 150 kcal