Šťavnatý zákusek s angreštem

26. červenec 2025 | 08.21 |
blog › 
Šťavnatý zákusek s angreštem

Šťavnatý zákusek - angreštový

Suroviny

  • Tato dávka je asi na 16 kousků
  • Těsto:
  • 2 vejce
  • sůl
  • 80 g cukru
  • 30 g solamylu
  • 30 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • pečící papír
  • Náplň:
  • 300 g angreštu
  • 100 g cukru
  • 3 plátky bílé želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • meduňku na zdobení

Rozklepneme vejce. Bílky se dvěma lžícemi studené vody a soli dobře vyšleháme. Přidáme cukr, žloutky, mouku, solamyl a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Necháme vychladnout.

Angrešt očistíme. Svaříme 100 ml vody a 50 g cukru a angrešt v ní 10 minut povaříme. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme tvaroh, zbylý cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Přidáme rozpuštěnou želatinu, polovinu angreštu a šlehačky.

Korpus rozřízneme, spodní díl potřeme náplní a přitiskneme horní plát. Potřeme jej zbylou šlehačkou, uhladíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom plát rozkrájíme na trojúhelníky a dozdobíme zbylým angreštem a lístky meduňky.

Doba přípravy přibližně 45 minut (bez doby čekání)
1 kousek ma asi 630 kJ - 150 kcal

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář