Ředkvičky se mohou pochlubit velkým množstvím zdraví prospěšných látek. Jedna malá kulička totiž představuje zásobárnu vitaminu C, B1, B2, B6, beta-karotenu, ale i železa, vápníku, hořčíku, mědi a fosforu. Za jejich palčivou chuť mohou hořčičné oleje, což jsou prospěšné bioaktivní látky, které pomáhají v boji proti rýmě, nachlazení či astmatickým záchvatům.
Pravidelná konzumace ředkviček pomáhá tělu bojovat s viry, bakteriemi a plísněmi. Zároveň podporuje krvetvorbu, pročišťuje organismus, a navíc spouští chemické reakce v mozku, které přispívají k našemu vnitřnímu klidu a pohodě.
Péct ředkvičky by napadlo možná jen málokoho. Tento pokrm přitom patří k jídlům s velmi jednoduchou přípravou a unikátní chutí. Za půl hodiny máte na stole plech plný krásně barevné dobroty. Pečení lehce srazí pálivost ředkviček, olivový olej je zjemní a čerstvé bylinky pak dokonale dochutí. Pečené ředkvičky se hodí jako příloha k nejrůznějšímu masu, do čerstvých salátů, ale i samostatně jako lehká večeře.