Bramborový pekáč s gratinovanou zeleninou

7. září 2025 | 07.36 |
blog › 
Bramborový pekáč s gratinovanou zeleninou

Zobrazit Bramborový pekáč s gratinovanou zeleninou receptů

800 g nových brambor
500 g mrkve
500 g brokolice
500 g květáku
150 g strouhaného sýra
100 ml mléka
100 ml smetany
4 vejce
1 svazek nasekané pažitky
1 lžíce sezamových semínek
sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

    1

V hrnci se silněji osolenou vroucí vodou povaříme omyté brambory ve slupce asi 15 minut.

    2

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Květák očistíme a rozebereme na středně velké růžičky. V jiném hrnci s osolenou vodou povaříme květák a mrkev asi 10 minut. Na posledních 5 minut k zelenině přidáme i očištěnou a na růžičky rozebranou brokolici. Zeleninu i brambory poté slijeme a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

    3

Všechnu zeleninu a brambory poté smícháme v zapékací misce nebo pekáčku. Vejce rozšleháme s mlékem, smetanou, pažitkou a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

    4

Směs zeleniny a brambor zalijeme rozšlehanými vejci a vše zasypeme nastrouhaným sýrem a sezamem. Poté dáme zapéct do trouby asi na 30 minut při teplotě 180 °C. Ještě teplé ihned podáváme.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář