Voňavé cibuláčky

24. září 2025 | 09.19 |
blog › 
Voňavé cibuláčky

Voňavé cibuláčky: Jednoduché vynikající placky s cibulí a šunkou zdatně konkurují bramborákům

Cibule je Popelkou české kuchyně – levná, dostupná, vždy po ruce a na první pohled nenápadná, ale ve skutečnosti nezbytná součást většiny slaných jídel. V cibuláčcích zazáří naplno. Tyto jednoduché cibulové placky směle konkurují bramborákům, jsou lahodné, křupavé, vydatné a rychle hotové. A také velice variabilní.

Znáte křupavé placky cibuláčky? Netradiční obměnu bramboráčků si zamilujete!

Jak připravit jednoduché placky cibuláčky

Na tři porce potřebujete1 větší cibuli, 100 g šunky, 50 g (polo)tvrdého sýru, 100 g hladké mouky, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 lžičku sušeného česneku, 1 hrst nadrobno nasekané pažitky, tymián, sůl, mletý pepř a olej na smažení.
Jak na to? 

  1. Oloupanou cibuli a šunku nakrájejte na hodně drobné kousky.
  2. Sýr nastrouhejte.
  3. Promíchejte vše s moukou, vejcem, kořením, bylinkami, sýrem a mlékem v těstíčko.
  4. V pánvi rozehřejte alespoň 1cm vrstvu tuku.
  5. Lžící dávejte na rozpálený olej placičky z těsta a smažte je z obou stran dokřupava.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář