27. září 2025 | 07.28 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

- Mouka hladká BIO 250 g
- Rostlinný tuk na pečení 250 g
- Vaječný žloutek 4 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Cukr krupicový 200 g
- Vlašské ořechy mleté 140 g
- Vaječný bílek 4 ks
-
1
Ze změklého tuku na pečení, jednoho žloutku, mouky, vanilkového a 60 g krupicového cukru vypracujte těsto.
-
2
Rozdělte ho na dva stejně velké díly a rozválejte na pláty podle velikosti pekáče.
-
3
Na náplň třete tři žloutky se 140 g cukru, až zbělají.
-
4
Postupně vmíchejte mleté ořechy. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a zapracujte do náplně.
-
5
Pekáč vyložte pečicím papírem a na dno položte jeden plát těsta. Potřete ořechovou nádivkou a opatrně přikryjte druhým plátem.
-
6
Pečte zhruba 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečený koláč nechte úplně vychladnout a poté nakrájejte na čtverečky 7×7 cm.
Zpět na hlavní stranu blogu