Článek
S příchodem chladnějších dní pomalu odchází chuť na lehké saláty a tělo si říká o něco vydatnějšího. Máte rádi vepřové sádlo a škvarky? Pak se nechte zlákat třemi recepty na jednoduchou škvarkovou pomazánku. S pečivem jsou všechny tři varianty výborné, syté i výživné, a pokud máte škvarky po ruce, pak je příprava skutečně blesková. A úspěch u strávníků je zaručen!
Suroviny: 200 g škvarků, ½ menší cibule, 2–3 kyselé okurky, 2 vařená vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 stroužek česneku, sůl, pepř.
Suroviny: 200 g škvarků, 1 menší červená cibule, ½ jablka, 1/2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 1 lžička sádla, sůl, bílý pepř.
Postup: Cibuli nasekejte najemno a orestujte na troše sádla. Jablko nakrájejte nadrobno. Škvarky rozmixujte s česnekem a solí, lze přidat i trochu sádla. Přidejte k nim připravenou cibulku, jablko a rozmarýn a dochuťte bílým pepřem.
Suroviny: 200 gramů škvarků, 1 lžíce kaparů, 1–2 jarní cibulky, 2 lžíce čerstvé petržele, 1–2 lžičky dijonské hořčice, 1–2 stroužky česneku, sůl, pepř.
Postup: Kapary, petržel a jarní cibulku nasekejte nadrobno. Škvarky rozsekejte se solí a česnekem. Lze přidat i trochu sádla. Promíchejte, přidejte hořčici a čerstvě mletý pepř.