Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Podzim je ideální čas, kdy tělu dodat trochu vitamínů a energie. Stačí pár jednoduchých surovin, mixér a během chvilky máte lahodný nápoj, který podpoří trávení, posílí imunitu a zároveň potěší chuťové buňky.
170 g kefíru
80 g jablek
1 banán
15 g ovesných vloček
25 g datlí
10 g mandlového másla
špetka skořice
Očistěte jablka a nakrájejte je na menší kousky. Datle zbavte pecek a také nakrájejte na menší části. Vložte kefír, banán, jablka, datle, ovesné vločky, mandlové máslo a špetku skořice do mixéru. Rozmixujte do hladka a nalijte do sklenic. Podávejte okamžitě nebo ozdobte špetkou skořice či kouskem ovoce.
Kefír obsahuje probiotika, která podporují zdravé trávení a imunitu. Jablka a banán dodávají vlákninu/..., ovesné vločky přidávají energii, datle a mandlové máslo zase zdravé tuky a skořice jemně doladí chuť. Smoothie je rychlé, jednoduché a plné živin.
"Fermentované mléčné výrobky obsahují živé mikroorganismy, které pomáhají vašemu imunitnímu systému," potvrzuje výživová poradkyně Šárka Horáčková.
Podzimní verzi můžete obohatit vařenou dýní a špetkou muškátového oříšku. Hrušky místo jablek dodají jemnou sladkost. Mandlové máslo lze nahradit vlašskými nebo lískovými ořechy a získat tak mírně odlišnou chuťovou kombinaci.
Smoothie je nejlepší ihned po přípravě. Pokud ho chcete uchovat, dejte do lednice v uzavřené nádobě a spotřebujte maximálně do 24 hodin. Před podáváním promíchejte. Hodí se jako snídaně, svačina nebo lehká večeře.
Domácí podzimní smoothie s kefírem je rychlý a chutný způsob, jak podpořit trávení a imunitu. Stačí pár ingrediencí a minut práce a získáte nápoj, který potěší tělo i chuťové buňky. Jde o jednoduchý recept, který zvládne každý a zároveň dodá podzimní energii na celý den.