5. listopad 2025 | 07.50 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Máte málo času na přípravu oběda? Vyzkoušejte rychlé kuřecí nudličky s pórkem, které jsou šťavnaté a skvěle dochucené díky marinádě. Na marinádu potřebujete ingredience, které máte pravděpodobně vždy po ruce.
Jak připravit kuřecí nudličky
Na přípravu nudliček potřebujete maso z jednoho kuřete, sůl, pepř, solamyl a 1 středně velký pórek. Na marinádu je potřeba 1 lžička sójové a worcesterové omáčky, lžička mletého zázvoru a trocha oleje. Olej budete společně s máslem potřebovat na smažení nudliček. Ingredience v tomto receptu vyjdou zhruba na 4 porce.
- Kuřecí maso nakrájejte na nudličky. Nakrájené maso dochuťte solí a pepřem a posypte ho trochou solamylu, díky tomu budou nudličky po usmažení na povrchu křupavé.
- Na marinádu smíchejte sójovou a worcesterovou omáčku, sušený mletý zázvor a zhruba 2 lžíce oleje. Do této směsi vmíchejte masové nudličky a přidejte k ní ještě půlku nakrájeného pórku. Maso s marinádou dejte na chvíli odležet do lednice.
- Do pánve dejte trochu másla a oleje a rozpalte ji na vysoký stupeň. Zprudka na ní orestujte maso. Maso opékejte jen chvíli, aby nebylo vysušené.
- Než bude maso finálně hotové, přidejte k němu zbylou polovinu pórku nakrájenou na kolečka.
-
- Výhoda kuřecího masa spočívá bezesporu v jeho rychlé přípravě. Dobře ho dochutit může být ale někdy oříšek. Zkuste tentokrát marinádu podle následujícího receptu ze sójové omáčky s pórkem, která vám určitě zachutná. Přílohu k nudličkám budete mít hotovou raz dva.
Zpět na hlavní stranu blogu