13. listopad 2025 | 09.08 |
Chcete si článek přečíst? Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji ), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy? Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Utřete tvaroh s máslem a přidejte konzervu tuňáka . K tomuto základu dejte ještě nadrobno nastrouhané ředkvičky , případně i kedlubny a nasekané bylinky (bazalka, oregano, pažitka), pomazánku okořeňte a vymíchejte do potřebné hustoty. Podávejte po odležení a zdobte proužky zelené a červené papriky .
Suroviny
1 konzerva tuňáka v rostlinném oleji a chilli
250 g tvarohu
50 g másla
4 ředkvičky
1/2 kedlubny (nemusí být)
2-3 stroužky česneku (podle chuti)
špetka pepře
špetka drceného kmínu
chilli
sůl
bylinky - bazalka, oregano, pažitka
kefír (nebo podmáslí, nebo jogurt)
Tvaroh s máslem utřeme do jednolité hmoty ( Farmářský nebo hrudkový vytvoří hrubší strukturu, není úplně hlaďounká).
Přidáme prolisovaný česnek, konzervu tuňáka i s olejem, pečlivě promícháme.
Ředkvičky nastrouháme nebo nakrájíme nadrobno, pokud dáme kedlubnu, taktéž.
Přidáme nasekané bylinky, okořeníme a vymícháme, pokud potřebujeme, zředíme do chtěné hustoty.
Necháme asi 10 minut na spojení chutí, znova promícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme. Necháme odležet alespoň půl hodiny.
Mažeme na naše oblíbené pečivo, zdobíme např. zelenou a červenou kapií.
S tímto tuňákem tu má recept Rebí, dávám do podobných.
Zpět na hlavní stranu blogu