19. listopad 2025 | 10.53 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Jste fanoušky indické kuchyně? Jedním z nejpopulárnějších indických pokrmů je dhál z červené čočky. Tento klasický recept nejen že výborně zasytí, ale je také ideální volbou pro vegany a vegetariány. Náš čočkový dhál inspirovaný Indií je snadný na přípravu, zdravý a zvládne ho opravdu každý.
Co budete potřebovat:
- 1 cibule, nakrájená na drobno,
- 2 stroužky česneku, nakrájený na drobno,
- olivový olej,
- 1 plechovka sekaných rajčat,
- 250 g červené čočky,
- 1 ČL sušeného zázvoru,
- 1 ČL kurkumy,
- 1 ČL mletého koriandru,
- 2 ČL koření garam masala,
- 1/4 ČL kajenského pepře nebo chilli,
- 1 ČL kari,
- citrónová šťáva,
- 250 ml zeleninového vývaru.
K podávání:
- Čerstvý koriandr,
- rýže / naan,
- mangové lassi.
-
Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
-
Přidejte koření, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte na mírném ohni cca 15 minut, dokud nezměkne cibule.
-
Přidejte uvařenou červenou čočku a povařte dalších 5 minut.
-
Dochuťte citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem.
-
Servírujte s čerstvým koriandrem a rýží nebo naan.
-
Zpět na hlavní stranu blogu