Takhle budete pečení bez problémů stíhat a všechny druhy budou krásně uleželé tak, jak potřebují.![]()
3–4 týdny před Vánocemi Nejlepší je začít suchými druhy jako jsou perníčky, zázvorky, sušenky nebo marokánky. Tyto druhy se do Vánoc krásně rozleží a změknou. Upéct si také můžete linecká kolečka nebo išelské dortíčky. Ty ale zatím nepromazávejte ani nesypte moučkovým cukrem.
2 týdny před Vánocemi V tomto týdnu si připravte cukroví z formiček, např. ořechy nebo pracny. Začít můžete se slepováním lineckého cukroví a zdobením perníčků. Pusťte se také do cukroví z kokosového těsta (pusinky, kokosky).
1 týden před Vánocemi Poslední týden je vhodný pro přípravu nepečeného cukroví jako jsou vosí hnízda nebo různé druhy kuliček. Den před Štědrým dnem je vhodné upéct vánočku.