Máslový krém do cukroví

24. listopad 2025 | 08.47 |
blog › 
Máslový krém do cukroví

ŽLOUTKOVÝ KRÉM - základní krém / vánoční cukroví / dortová náplň / @JanaCJany

Máslový krém je základ, bez kterého se během vánočního pečení neobejdete. Využijete jej na slepované cukroví, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované ořechy.

Ingredience

  • 250 g
  • 200 g
  • 190 ml
  • 1 lžíce
  • 1 lžíce
  • Recept

    • Mléko rozmícháme s moukou a v hrnci přivedeme k varu.
    • Povaříme zhruba 1 minutu a za občasného míchání necháme vychladnout. Měla by nám vzniknout hustá kaše.

    • Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum.

    • Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.
    • Máslový krém necháme v lednici ztuhnout a poté s ním můžeme pracovat a plnit cukroví.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář