24. listopad 2025 | 08.47 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Máslový krém je základ, bez kterého se během vánočního pečení neobejdete. Využijete jej na slepované cukroví, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované ořechy.
-
250 g
-
200 g
-
190 ml
-
1 lžíce
-
1 lžíce
-
-
Recept
-
Mléko rozmícháme s moukou a v hrnci přivedeme k varu.
-
Povaříme zhruba 1 minutu a za občasného míchání necháme vychladnout. Měla by nám vzniknout hustá kaše.
-
Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum.
-
Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.
-
Máslový krém necháme v lednici ztuhnout a poté s ním můžeme pracovat a plnit cukroví.
Zpět na hlavní stranu blogu