27. listopad 2025 | 07.41 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Křehké oříškové sušenky plněné krémem si zamilujete. A proč se mu říká právě ledové? Protože nejlépe chutná vychlazené
Těsto
- 250 g hladké mouky
- 110 g cukru moučka
- 150 g másla
- 40 g vlašských ořechů
- 1 ks vejce
- 1 ks citronu
- 1 špetka skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
Krém
- 120 ml mléka
- 30 g másla
- 2 ks žloutků
- 90 g cukru moučka
- 2 lžičky rumu
Poleva
- 80 g hořké čokolády
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky rumu
-
-
Postup
01.
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte prášek do pečiva, moučkový cukr, mleté ořechy a špetku skořice. Přidejte na kousky nakrájené změklé máslo, vejce a vymačkanou šťávu z citronu.
02.
Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Zabalte ho do folie a nechte dvě hodinky odpočinout v chladu. Pak ho vyválejte a vykrajujte čtverečky, obdélníky nebo jiné tvary.
Zpět na hlavní stranu blogu