Fazole Mungo

26. září 2020 | 08.10 |
blog › 
Fazole Mungo

 Fazole mungo pocházejí z Indie, kde  jsou velmi oblíbené. U nás nacháejí oblibu především pro jejich výživovou hodnotu. Ve zdravých výživách a některých supermarketech je můžete zakoupit ve formě klíčkůdelikátní chuti.

Proč jíst mungo fazole

Fazole mungo jsou zdrojem velkého množství minerálů a vitamínů. Tyto drobné fazolky obsahují významné množství bílkovin, vápníku, hořčíku, železa, drasílu a většinu vitamínů skupiny B. Významný je také podíl vlákniny. Množství těchto látek se zvyšuje naklíčením. Naopak tepelnou úpravou přijdeme o mnoho vitamínů.

Využití mungo fazolí a mungo klíčků v kuchyni

Tyto fazolky můžeme v kuchyni používat stejně jako běžné fazole. Můžeme z nich připravovat různé polévky, guláše, luštěninové pomazánky nebo výborné přílohy. Nebo je můžeme naklíčit. Mungo klíčky obsahují velké množství vitamínů a minerálů, proto je vhodnější  konzumovat je tepelně neupravené ve formě různých salátů, pomazánek nebo si s nimi pouze posypat namazaný chléb. Pokud je však chceme tepelně upravit můžeme si uvařit různé teplé saláty, placky nebo třeba karbenátky.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář