Rýžová mouka je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Tato mouka je též vhodná pro zahušťování omáček u slaných či sladkých jídel. Jedná se o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu) a je tak vhodná pro pacienty s celiakií.
Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohanková, kukuřičná a další). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.
Rýžová mouka bez lepku je skvělou alternativou běžné pšeničné mouky.