Festival řízků

15. leden 2019 | 08.06 |
blog › 
Festival řízků

Obliba tohoto jídla je stále neutuchající. Smažený řízek se dá udělat téměř z každého masa. Letos na Bukovanském mlýně připravili další ročník Festivalu řízků.

Podle legendy slavný vojevůdce v dopise císaři Františku Josefovi I. doporučil pochoutku, se kterou se seznámil v Benátkách. Jednalo se o kotletu obalovanou směsí strouhanky a parmazánu. Císařský kuchař však parmazán k dispozici neměl a nahradil jej moukou a vejcem. Vynalezl tak vídeňský řízek. Šťavnatý, dobře usmažený řízek se stal oblíbeným pokrmem a je již po mnoho let stálicí i v českých domácnostech. Poměrně jednoduché jídlo se na našich stolech objevuje jako rychlá večeře i sváteční oběd.

V nabídce tyto a další řízky: vídeňský telecí, kuřecí (různé druhy masa), krůtí, vepřový (různé druhy masa), zeleninový, rybí ...

Řízky budou nabízeny ve dvou velikostech s různými obaly (trojobal tradiční, mandlový, kukuřičný, těstíčko pivní a sýrové. Přílohu si zvolíte dle chuti: bramborový salát s majonezou, vídeňský bramborový salát, brambory na různé způsoby, hranolky...

Areál Bukovanský mlýn je postaven na vrcholu kopce mezi obcemi Bukovany a Ostrovánky u Kyjova. Větrný mlýn se stylovým hotelovým areálem s atraktivní nabídkou služeb. Celý areál je vystavěný v tradičním stylu moravského Slovácka se stylovými rustikálními interiéry navozujícími neopakovatelnou atmosféru. Toto kouzelné místo přitahuje každoročně tisíce návštěvníků, kteří se rádi vracejí zpět.


 

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář