Obliba tohoto jídla je stále neutuchající. Smažený řízek se dá udělat téměř z každého masa. Letos na Bukovanském mlýně připravili další ročník Festivalu řízků.
Podle legendy slavný vojevůdce v dopise císaři Františku Josefovi I. doporučil pochoutku, se kterou se seznámil v Benátkách. Jednalo se o kotletu obalovanou směsí strouhanky a parmazánu. Císařský kuchař však parmazán k dispozici neměl a nahradil jej moukou a vejcem. Vynalezl tak vídeňský řízek. Šťavnatý, dobře usmažený řízek se stal oblíbeným pokrmem a je již po mnoho let stálicí i v českých domácnostech. Poměrně jednoduché jídlo se na našich stolech objevuje jako rychlá večeře i sváteční oběd.
V nabídce tyto a další řízky: vídeňský telecí, kuřecí (různé druhy masa), krůtí, vepřový (různé druhy masa), zeleninový, rybí ...
Řízky budou nabízeny ve dvou velikostech s různými obaly (trojobal tradiční, mandlový, kukuřičný, těstíčko pivní a sýrové. Přílohu si zvolíte dle chuti: bramborový salát s majonezou, vídeňský bramborový salát, brambory na různé způsoby, hranolky...
Areál Bukovanský mlýn je postaven na vrcholu kopce mezi obcemi Bukovany a Ostrovánky u Kyjova. Větrný mlýn se stylovým hotelovým areálem s atraktivní nabídkou služeb. Celý areál je vystavěný v tradičním stylu moravského Slovácka se stylovými rustikálními interiéry navozujícími neopakovatelnou atmosféru. Toto kouzelné místo přitahuje každoročně tisíce návštěvníků, kteří se rádi vracejí zpět.