Nenáročná dřevina, která si získala oblibu hlavně díky mimořádným léčivým účinků na lidský organismus. Dužnaté oranžové plody dozrávají koncem srpna, září. Plody sklízíme když jsou ještě tvrdé. Rakytník vyžaduje slunné stanoviště, zahradní, propustnou půdu. Je plně mrazuvzdorný, a to až do -47 stupňů. Při výsadbě dodržujeme vzdálenost mezi rostlinami cca 2,5 - 3 m. Díký své odolnosti je rakytník použiván i jako okrasná dřevina
Rakytník Aromat - rostlina dorůstá do výšky 2 - 4 m. Kvete drobnými květy, které jsou bílo žluté a objevují se od března do dubna. Rakytník je nenáročný na pěstování. Plody mají velikost okolo 1 cm, jsou červené a zrají od srpna. Aromat je odrůda rakytníku, která snáší výborně řez. Listy jsou velké, tmavě zelené , slabě stříbříté
Oranžové plody rakytníku jsou koncentrátem důležitých vitamínů: C, A, D, F, K a skupiny B, rutinu, flavonoidů. Dále obsahují pektin, silici, třísloviny, organické kyseliny, oleje a minerály a mnoha dalších prospěšných látek.
Zásadní je také obsah alkaloidu hippopheinu, který se v těle přeměňuje na serotonin, hormon důležitý pro celkovou vitalitu, chránící organismus proti depresi i nádorům.
Podpora imunitního systému. Imunita je nejdůležitější v tom, abychom se vyvarovali různých nemocí a dalších problémů. Právě rakytník posiluje obranyschopnost organismu, a to proti chorobám, infekcím i stresu.
Příprava domácího rakytníkového džemu: chcete-li spojit příjemné s užitečným, džem z rakytníku je perfektním řešením. Stačí pouze rozvařit zralé bobule s některým druhem ovoce, např. s jablky (cca 1:1), propasírovat a dát opět vařit. Následně už jen přidáte cukr a směs vložíte do sklenic.