Letní večeře/ IV

9. červenec 2021 | 13.01 |
blog › 
Letní večeře/ IV

tarator (studená okurková polévka)

Studená okurková polévka

Budete potřebovat:

1 salátovou okurku
2 stroužky česneku
500 g bílého jogurtu
Allnature Himalájskou sůl růžovou jemnou (koupit v e-shopu Teta)
pepř mletý
trochu mléka
1 svazek kopru
1 lžíci olivového oleje TOPVET olivový olej
na posypání vlašské ořechy nebo  Allnature Dýňové semínko loupané

Postup:

Jogurt opepřete, osolte a vmíchejte do něj nasekaný kopr a dva utřené stroužky česneku. Do misky nastrouhejte (případně nakrájejte na malé kostičky) okurku, přilijte jogurtovou zálivku, přidejte lžíci olivového oleje. Pokud se vám zdá konzistence příliš hustá, můžete trochu zředit vodou. Vše promíchejte a dejte vychladit do lednice. Podávejte posypané vlašskými ořechy nebo dýňovými semínky a zdobte plátky okurky a kouskem čerstvého kopru.
 

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář