trochu olivového oleje
2 lžičky thajské kari pasty nebo směs koření na thajské kari (seženete běžně v obchodech)
kousek zázvoru, nasekaný na malé kostičky
2 stroužky česneku, jemně nasekaného
½ menšího květáku na růžičky
1 cuketu na větší kostky
2 mladé mrkve na kolečka
4 rajčata
podle chuti lze přidat i brambory, lilek nebo třeba lusky hrášku, prostě co máte právě doma
500 ml zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka Allnature Kokosové mléko BIO
1 chilli papričku
citronovou trávu a 3 limetkové listy (nemusí být)
na zahuštění hrst červené čočky, třeba Semix klíčené červené čočky lupínky
svazek čerstvého koriandru na ozdobu
jasmínovou rýži jako přílohu
V hrnci nejdříve orestujte koření nebo kari pastu na troše oleje, aby se koření rozvonělo. Poté přidejte česnek a zázvor a ještě malou chvilku restujte. Přidejte tvrdší nakrájenou zeleninu (květák, mrkev, brambory – pokud dáváte) a také ji trochu orestujte. Přilijte vývar a kokosové mléko a pořádně zamíchejte, aby se vše dobře spojilo a promíchalo. Přidejte citronovou trávu a limetkové lístky, pokud máte. Vařte asi 5 minut a poté přidejte měkkou zeleninu, jako jsou cuketa nebo rajčata, a opět chvilku povařte. Jde o to, aby byla všechna zelenina na skus a nebyla rozvařená – jakmile toho dosáhnete, máte hotovo. A jestli máte rádi pálivé, nezapomeňte přidat chilli papričku. A ke konci hrst červené čočky na zahuštění.
Servírujte v hlubších miskách a do každé vložte na ozdobu trochu čerstvého koriandru. Podává se s vařenou jasmínovou rýží.