Maliny

5. srpen 2021 | 08.42 |
blog › 
Maliny

Léčivé účinky malin, maliníku:

Plody maliníku obsahují hodně vitamínu C, vitamín E, B1, B3, B12, provitamín A, z minerálních látek železo, hořčík, zinek, měď, vápník, fosfor a draslík. Malinová šťáva nebo čaj z plodů je výborný prostředek při horečnatých virových onemocněních, podporuje pocení a tím i vylučování odpadních látek z těla a tlumí horečku. Léčí i inkontinenci včetně nočního pomočování dětí. Je to ale také skvělý prostředek pro pány - zvyšuje hladinu testosteronu a celkově velmi příznivě působí při poruchách erekce a dalších sexuálních funkcí včetně impotence a mužské neplodnosti. V dnešní době je zvykem vyhledávat buď chemické, nebo exotické bylinné prostředky k posílení "mužnosti", čím dražší a tajuplnější, tím lépe. Přitom úplně stačí zajít v létě do lesa a nasbírat dostatek plodů pro posezónní využití. Maliny působí sice mírněji, zato však dlouhodobě a navíc při pravidelném užívání mají vliv i na zvýšení imunity a působí preventivně proti civilizačním nemocem

Účinky rostliny:

  • erekce - poruchy erekce, ztopoření penisu
  • testosteron - maliník zvyšuje hladinu testosteronu
  • impotence, mužská neplodnost
  • posílení imunity, obranyschopnosti organismu
  • prevence civilizačních nemocí
  • průjem
  • zánět žaludku
  • zánět střeva, zánět střev
  • silná menstruace, silné menstruační krvácení
  • menstruační bolesti, bolestivá menstruace, bolestivé menstruační krvácení
  • usnadnění porodu, zkrácení druhé doby porodní, zmenšení porodních bolestí
  • vyčištění porodních cest po porodu
  • zkrácení doby krvácení po porodu
  • urychlení zmenšení dělohy po porodu
  • zánět průdušek
  • vyčištění dýchacích cest při kouření tabáku
  • chřipka, horečka
  • problémy s močením
  • Maliny jsou asi nejlepší čerstvé, sbírané rovnou z keříků. Druhým největším hitem je malinová šťáva, kterou můžeme použít jako lék při horečkách, chřipkách a nachlazení, nebo pokud máme plodů dost, klidně ji můžeme dát dětem k běžnému pití. Já jsem v dětství vždycky chodil s babičkou do lesa na maliny, v sezóně jsme jich natrhali klidně 20 litrů a všechny jsme doma svařily na šťávu, která vydržel ve sklepě po celou zimu i bez konzervantů. Nejlepší je šťáva hustá, bez přídavku vody. Stačí maliny oprat, nejlépe namočit v hrnci a vyndávat v hrsti, abychom vyplavili všemožné červíky a další havěť, která se v nich ráda ukrývá. Po okapání na sítu je ve skleněné nebo kameninové nádobě rozmačkáme, přidáme trochu
    kyseliny citrónové pro výraznější chuť (nemusí být) a za občasného promíchání necháme 24 hodin stát v chladu a temnu. Druhý den už jenom necháme překapat přes plátno, na 1 kg šťávy přidáme 1 kg cukru a na sporáku za mírného zahřátí mícháme a sbíráme pěnu, dokud se cukr nerozpustí. Jde to i za studená, i když to trvá podstatně déle, takže není důvod šťávu trochu neohřát. Pokud ji nepřivedeme do varu, vitamín C se neztratí. A pak už jen plníme do lahví a skladujeme v lednici nebo v tmavém sklepě.
  •   MALINA POLKA STÁLORODIACA

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář