Pikantní cizrnová polévka s rajčaty
2 plechovky vařené cizrny ve slaném nálevu (může být i suchá, ale vaření vám bude trvat o mnoho déle)
1 plechovka loupaných krájených rajčat
čerstvá chilli paprička nebo sušené chilli
sůl
pepř
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce Allnature Kokosového oleje panenského BIO
Alpro Kokosový nápoj na zjemnění
V hrnci rozpustíme kokosový olej, na kterém orestujeme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek. Nakonec přisypeme nakrájenou nebo rozemletou chilli papričku. Lehce orestujeme, tak aby se koření ani česnek nespálily. Přidáme na kostky nakrájená rajčata a necháme podusit, dokud se nevyvaří voda. Poté přidáme cizrnu a povaříme vše doměkka asi 20 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem, případně lehce zjemníme kokosovým mlékem.
Tip: Zjemňovat můžete samozřejmě také kokosovou smetanou. Polévku můžete ozdobit zelenou petrželkou nebo také koriandrem.