20. leden 2022 | 08.08 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Ingredience
- 1,5 kg brambor
- 300 g mletého masa nebo jemného salámy, párků nebo klobásy)
- 1 paprika
- 1 středně velkou cibulku,
- Zelenou cibulku, pažitku a petržel,
- 2 vejce,
- 4 lžíce ovesných vloček, které si zalijeme horkou vodou, aby změkly,
- sůl, pepř, paprika a pálivé koření,
- 100-150 gramů sýra
- olej na pokapání a vymazání plechu
Postup přípravy
- Cibuli a klobásku nakrájíme na plátky a papriku na drobné nudličky. Brambory nastrouháme nahrubo.
- Cibulku na oleji orestujeme, přidáme klobásku a nakonec i papriku. orestujeme a odložíme bokem, ponecháme vychladnout. Pokud pracujeme s mletým masem tak jednoduše ochutíme a orestujeme na cibulce.
- Do strouhaných brambor přidáme změklé vločky, vejce, koření, bylinky a nakonec i vychlazenou směs z pánve. Pro smím.
- Navrstvíme na plech vyložený papírem na pečení nebo vymazaným olejem. Na plech přidat navrstvíme směs a můžeme i nakrájenou cibulku, papriku nebo jiné přísady podle chuti.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut. Pak posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 5-7 minut.
Zpět na hlavní stranu blogu