8. únor 2022 | 08.09 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

- uvařené brambory
- Škrob – bramborový (já si kupuji v Polsku tam mají ve větších baleních)
- sůl jen do vody – ne do těsta
- Na mírném ohni přivedeme k varu osolenou vodu.
- Najemno nastrouhejte již uvařené brambory, které posypeme škrobem.
- Pro smím a postupně vytvoříme kompaktní těsto.
- Dle potřeby přisypejte škrob.
- Ze vzniklého těsta použijte malé kuličky menší než tenisáky a ihned házejte do vroucí vody.
- knedlíky nechte vařit 2-3 minuty. Nakonec vypněte, nechte pár minut pod pokličkou a vy spusťte z vody.
Na kilo brambor se dává obvykle asi 250g škrobu.
Zpět na hlavní stranu blogu