Zde se nám ovesné vločky budou hodit jako vhodnější varianta na posypku rovněž místo mouky. Navíc ale budou krásně křupat.
Ingredience:
3 velká jablka
1 hruška
1 lžíce Druid Javorového sirupu
mletá skořice
1 lžička másla
100 g Emco Ovesných vloček jemných s vlákninou
100 g Mandlové mouky blanšírované
100 g másla
100 g třtinového cukru
Postup:
Troubu vyhřejeme na 190 °C. Jablka i hrušku zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme javorový sirup, skořici a promícháme. Zapékací misky vymažeme lžičkou másla a na dno dáme směs ovoce. To posypeme drobenkou, kterou jsme připravili z másla, ovesných vloček, mandlové mouky a cukru. Pořádně podrobíme a pečeme asi 25–40 minut podle velikosti misek, dokud nebude mít crumble křupavou krustu a nebude uvnitř bublat.
Tip: Místo jablek a hrušek můžete použít také třeba švestky.