13. březen 2022 | 07.46 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

- 200 g brambor
- 100 g hladké mouky (podle potřeby i trošku více)
- trošku soli
- 3 polévkové lžíce strouhaného sýra (Parmazán)
- tvrdý sýr na nádivku (dle chuti)
- olej na smažení
- Nejprve si připravíme brambory, které oloupeme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
- Po uvaření scedíme všechnu vodu a brambory rozmačkám na jemnou masu. Necháme je vychladnout až na pokojovou teplotu, aby se nám s nimi lépe pracovalo.
- Pak k nim vysypeme hladkou mouku s trochou soli a také přidáme nastrouhaný parmezán.
- Vše znovu promícháme až vytvoříme jednotnou hmotu. Pokud se nám masa zdá řídká a nepracuje se s ní dobře, přidáme ještě menší množství mouky.
- Pak si připravíme pracovní desku, kterou posypeme trochou mouky a vyválíme na ní těsto do tvaru kruhu.
- To následně krájíme na pravidelné trojúhelníky, podobně jako pizzu. Na konec každého kousku nasypeme trošku nastrouhaného tvrdého sýra. Plátek bramborového těsta pak srolujeme.
- Jednotlivé rohlíčky pak pokládáme na pánev s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova.
- Sýrové rohlíky následně pokládáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný olej.
Zpět na hlavní stranu blogu