24. březen 2022 | 07.30 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Také se nemůžete nabažit jara? Příroda se začíná probouzet a ke změně dochází také v našem jídelníčku. Slow food nahrazuje fresh food. A do něj rozhodně patří snadná, rychlá a čerstvá jídla, která vykouzlíte během pár minut. Navíc jsou nabitá vitaminy a minerály, dodají tělu energii a probudí jej k životu.
Jak na jarní pomazánky:
- Základem jarních chlebíčků budou pomazánky na bázi tvarohu.
- Ideálně používejte polotučný tvaroh.
- Zjemnit je můžete také zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.
- Základní pomazánku může tvořit pouze tvaroh, sůl a pepř.
- Obohatit je můžete třeba jarní cibulkou nebo česnekem.
- Do jarních pomazánek se pak skvěle hodí bylinky – těmi nemusíte šetřit, vůbec nevadí, když jich bude víc. Ideální je pažitka, ale také řeřicha, řepné klíčky, máta nebo petrželka. Na jaře jsou skvělé třeba ale i nasekané jarní kopřivy nebo mladé listy pampelišek.
- Dle chuti pak můžete přidat také nastrouhanou okurku, celer, mrkev, kedluben nebo řepu.
- Přidat lze také různá semínka – nic nezkazíte třeba Allnature Dýňovým semínkem loupaným nebo třeba Country Life Bio chia semínky, výborná jsou také slunečnicová semínka, ale také vlašské nebo lískové ořechy.

Zpět na hlavní stranu blogu