Velikonoční beránek zdravě

8. duben 2022 | 07.17 |
blog › 
Velikonoční beránek zdravě

Pečení velikonočního beránka je v podstatě tradice spojená s vyvrcholením jarních svátků. Hezky se nazdobí stůlnabarví vajíčka, do vázy  se dají jarní proutky a květiny a na talíř  či podnos pak patří beránek. Jestliže přemýšlíte o něco zdravější verzi, pak vsaďte na oříškové mouky, těsto plné proteinů nebo sušené ovoce a oříšky.

 1. Beránek ze špaldové mouky

Ingredience:

350 g celozrnné špaldové mouky
6 vajec
300 ml Alpro Sójový nápoj
5 lžic 4Slim Čekankového sirup originál 
2 lžičky prášku do pečiva
100 ml Allnature BIO Kokosového oleje panenského
Postup:
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílku se špetkou soli vyšleháme sníh a dáme stranou. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva a zamícháme. V jiné míse vyšleháme žloutky s čekankovým sirupem do světlé pěny, pak přilijeme k moučné směsi a pořádně promícháme. Přidáme mandlový nápoj a opět promícháme. Postupně pak přidáváme sníh a opatrně zapracováváme do těsta.  Přelijeme do řádně vymazané a vysypané formy na beránka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 55 minut.

Tip: Ideální forma na toto množství těsta je beránek o délce cca 28 centimetrů.
1.	Beránek ze špaldové mouky
Alpro Sójový nápoj    4Slim Čekankového sirup originál  Allnature BIO Kokosového oleje panenského

2. Tvarohový beránek

Ingredience:
250 g tvarohu
200 g cukru krupice
50 g Druid Javorového sirupu
200 g špaldové mouky
50 g Mandlové mouky blanšírované
250 g másla
5 vajec
1 prášek do pečiva
špetka soli
hrst Druid Brusinek amerických půlených nebo hrozinek
Allnature BIO Kokosový olej panenský  na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
2.	Tvarohový beránek

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář