8. duben 2022 | 07.17 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Pečení velikonočního beránka je v podstatě tradice spojená s vyvrcholením jarních svátků. Hezky se nazdobí stůl, nabarví vajíčka, do vázy se dají jarní proutky a květiny a na talíř či podnos pak patří beránek. Jestliže přemýšlíte o něco zdravější verzi, pak vsaďte na oříškové mouky, těsto plné proteinů nebo sušené ovoce a oříšky.
1. Beránek ze špaldové mouky
Ingredience:
Postup:
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílku se špetkou soli vyšleháme sníh a dáme stranou. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva a zamícháme. V jiné míse vyšleháme žloutky s čekankovým sirupem do světlé pěny, pak přilijeme k moučné směsi a pořádně promícháme. Přidáme mandlový nápoj a opět promícháme. Postupně pak přidáváme sníh a opatrně zapracováváme do těsta. Přelijeme do řádně vymazané a vysypané formy na beránka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 55 minut.
Tip: Ideální forma na toto množství těsta je beránek o délce cca 28 centimetrů.
Zpět na hlavní stranu blogu