24. duben 2022 | 06.51 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

cibule 1 ks
větší, nakrájená nahrubo
mrkev 3 ks
střední, oloupané a nakrájené nahrubo
mouka ječná 2 PL
lze nahradit hladkou
vývar zeleninový 500 ml
nebo víc podle potřeby
brambory 5 ks
střední, varný typ B, C, oloupaných a nakrájených na kostky
zakysaná smetana 4 PL
Na másle orestujte všechnu zeleninu dozlatova a dovoňava. Zasypte moukou a pozvolna chvilku opékejte a míchejte. Když ucítíte vůni zlatavé jíšky, zalijte vývarem, promíchejte, osolte a opepřete a vhoďte brambory. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud nejsou brambory dokonale měkké.
2Mezitím si připravte posypku – opečte na části másla mrkev a na dalším másle nechte zkaramelizovat cibuli, nastrouhejte sýr, nakrájejte zelenou cibulku či pažitku.
3Polévku v hrnci rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a promíchejte, podle potřeby můžete polévku zředit dalším vývarem nebo vodou. Dosolte a opepřete a podávejte se lžící zakysané smetany a s barevnou posypkou.
Zpět na hlavní stranu blogu