Řecké zapékané brambory a cuketa

6. květen 2022 | 08.10 |
blog › 
Řecké zapékané brambory a cuketa

Tohle harmonické spojení cuket, rajčat a brambor, pihovaté česnekem a bylinkami, je opravdu silná trojka.

Ingredience
  • 800 g moučnaté brambory (varný typ C), oloupané a nakrájené na 3mm plátky
  • 5 ks zralá rajčata, nakrájená nahrubo
  • 2 ks velké cukety, nakrájené na tenká kolečka
  • 4–5 lžic olivový olej
  • 2 stroužky česnek, nakrájený
  • 1 lžíce sušené oregano
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • 200 g sýr feta, nakrájený na kousky
  • 1 malý svazek hladkolistá petržel, nakrájená nahrubo
    1. Troubu předehřejte na 190 °C. 
    2. Plátky brambor dejte do mísy, zalijte je studenou vodou a nechte 10 minut máčet. Pak je dejte do cedníku a proplachujte studenou tekoucí vodou, dokud voda, která z nich vytéká, nebude čirá. Osušte je na papírových utěrkách. 
    3. Mísu vypláchněte a osušte a vraťte do ní plátky brambor. Přidejte rajčata a kolečka cukety. Pokapejte olivovým olejem a vmíchejte česnek a oregano. Osolte a opepřete. 
    4. Zeleninu rozprostřete na hlubší plech a pečte zhruba 1 hodinu, aby všechno zezlátlo a brambory byly křupavé.
    5. Vyjměte z trouby. Zeleninu posypte fetou a petrželkou. Hned podávejte.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář