6. květen 2022 | 08.10 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

-
800 g moučnaté brambory (varný typ C), oloupané a nakrájené na 3mm plátky
-
5 ks zralá rajčata, nakrájená nahrubo
-
2 ks velké cukety, nakrájené na tenká kolečka
-
-
2 stroužky česnek, nakrájený
-
-
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
-
200 g sýr feta, nakrájený na kousky
-
1 malý svazek hladkolistá petržel, nakrájená nahrubo
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Plátky brambor dejte do mísy, zalijte je studenou vodou a nechte 10 minut máčet. Pak je dejte do cedníku a proplachujte studenou tekoucí vodou, dokud voda, která z nich vytéká, nebude čirá. Osušte je na papírových utěrkách.
- Mísu vypláchněte a osušte a vraťte do ní plátky brambor. Přidejte rajčata a kolečka cukety. Pokapejte olivovým olejem a vmíchejte česnek a oregano. Osolte a opepřete.
- Zeleninu rozprostřete na hlubší plech a pečte zhruba 1 hodinu, aby všechno zezlátlo a brambory byly křupavé.
- Vyjměte z trouby. Zeleninu posypte fetou a petrželkou. Hned podávejte.
-
-
Zpět na hlavní stranu blogu