7. červen 2022 | 08.09 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

- 2 malé hlavy květáku, rozdělené na růžice
- 30 g másla
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 3 lžíce hladké mouky (Pokud hlídáte příjem sacharidů, můžete vynechat)
- 2 hrnky mléka
- 1 1/2 hrnku strouhaného čedaru
- 30 g krémového sýra, pokojové teploty
- sůl
- mletý černý pepř
- 6 plátků slaniny, orestovaných dokřupava a nadrobených na kousky
- trochu nasekané jarní cibulky
- Předehřejte troubu na 180 °C. Ve vroucí vodě vařte květákové růžice 2 minuty, poté slijte vodu.
- Na sýrovou omáčku rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte česnek a chvilku restujte. Přisypte mouku a za stálého míchání 2 minuty restujte. Přilijte mléko a přiveďte vše k varu. Přidejte krémový sýr, hrnek čedaru a okořeňte solí a pepřem.
- Do zapékací mísy vložte květákové růžice, zalijte sýrovou omáčkou a promíchejte.
- Do směsi vmíchejte orestované kousky slaniny a jarní cibulku. Promíchejte, vršek posypejte zbytkem čedaru a pečte přibližně 30 minut.
- Nechte chvíli chladnout a poté servírujte.
Zpět na hlavní stranu blogu