Suroviny:
1 kg rajčat
1 kg paprik
1 kg cibule
1/2 kg již očištěné cukety
10 stroužků česneku
200 g cukru
2 lžíce soli
200 ml oleje
100 ml octa
1/4 lžičky skořice
5 rozdrcených hřebíčků
1 lžička pepře (může být i více)
(4 feferonky)
Postup:
V původním receptu bylo, že se to má všechno umlít na masovém strojku. Jenže my máme rádi, když v tom jsou kousky zeleniny, takže všechno strouhám na jemné kostičky na tzv. V-kráječi. Na oleji krátce osmahnu cibuli, přidám papriku, poté cuketu a nakonec i rajčata. Vlastě udělám takové lečo. Přidám prolisovaný česnek, všechny ostatní suroviny, dobře promíchám, přivedu k varu a za občasného promíchávání vařím dokud se většina tekutiny neodpaří. Horké plním do čistých sklenic a otočím dnem vzhůru.
Jelikož se to už nezavařuje, tak jsem to raději uskladnila v chladnu. Bez problémů mi to rok vydrželo - minulý týden jsme snědli poslední skleničku.
Čerpáno : Blog pro mlsné jazýčky