20. září 2022 | 11.02 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
jablka 4 kusy
- šťáva citronová 2 lžíce
- ořechy vlašské 70 gramů (nahrubo naekané + trochu na ozdobení)
- máslo 20 gramů (+ trocha na vymazání)
- džem 2 lžíce (zázvorový)
- zázvor 15 gramů (čerstvý)
- cukr 1 lžička (1-2 lžičky nebo podle chuti)
-

-
V pánvi rozehřejte máslo a zpěňte na něm nastrouhaný zázvor. Po chvilce přidejte ořechy a krátce osmahněte. Vmíchejte zázvorový džem a citronovou šťávu, podle chuti doslaďte a odstavte.
Omytá jablka u stopky seřízněte a vnitřek opatrně vydlabejte. Naplňte připravenou směsí a nahoře ozdobte ořechem.
-
Jablka vložte do zapékacích misek vytřených máslem a dejte do trouby předehřáté na 175 °C. Pečte asi 15 minut a ihned servírujte.
-
Zpět na hlavní stranu blogu