Když se řekne hořčice, většina lidí si vybaví plastový kelímek s nápisem "plnotučná", ale to je jen jedna z podob žlutě kvetoucí rostliny, která se vzhledem podobá řepce. V malých luscích se nacházejí kuličky, které se po sklizni suší. Semena hořčice seté mají bílou až žlutou barvu a mírnou chuť, proto se z nich po umletí vyrábějí klasické omáčky. Hořčice černá je mnohem pálivější a využití nachází jako součást kořenících směsí pro nakládání masa.
Hořčičná semena a olej se tradičně používají pro zmírnění bolesti svalů, při revmatismu a artritických bolestech. V Indii se dokonce aplikují na pokožku hlavy.
Hořčičná semena a olej se tradičně používají pro zmírnění bolesti svalů, při revmatismu a artritických bolestech. V Indii se dokonce aplikují na pokožku hlavy. Mají prý stimulovat růst vlasů. Mleté semena působí i jako projímadlo – stimulují žaludeční sliznici a zvyšují sekreci střev.
Plnotučná – tato hořčice je asi nejprodávanější. Je krémové barvy a také její konzistence je jemná, bez hrubších částí. Z této hořčice jsou odstraněny hořčičná semínka ale pozitivní vliv si zachovává
Kremžská– v této hořčici se nacházejí pomleté semena hořčice černé a je do ní přidán i cukr na zjemnění pálivé chuti, proto je kremžská hořčice pálivě – sladká
Dijonské– tento druh hořčice je najštipľavejší, protože ze semen hořčice hnědé nebyl odstraněn olej. Právě tento olej ze semen má typickou pálivou chuť. Dijonské hořčice se jmenuje podle francouzského města, kde byla poprvé vyrobena a "objevena” – Dijon
Hořčice plnotučná se vyrábí z: octa, glukózový sirup, soli, koření a hořčičných semínek. Hořčice je výrobek, ve kterém se nacházejí hořčičná semínka v menší míře, tedy výrobek je koncentrovaný ale stále zdravý...
Bílkoviny, sacharidy, vlákninu, tuk, vodu, vápník, hořčík, železo, draslík, fosfor, fluor, zinek, měď, selen, mangan, sodík, omega3, omega 6 kyseliny, vitaminy A, B, C, E, K, betakaroten , lutein a cholin
Podporuje trávení, urychluje trávení, podporuje vylučování žluče