Fíky

8. leden 2021 | 08.25 |
blog › 
Fíky

Jsou chutné, sladké a paradoxně i přesto pomáhají spalovat tukové polštářky. Řeč je o fících – šťavnatých plodech, které toho dokážou opravdu dost. Pokud patříte mezi jejich milovníky, nemusíte se obávat nadbytečných kilogramů, ale ani problémů se srdcem, či kostmi.

I když se to možná na první pohled nezdá, fíky jsou při spalování tukových zásob skutečně nesmírně účinné. Obsahují totiž balastní látky, které pomáhají tělu udržovat stabilní hladinu cukru v krvi. Kromě toho mají také nízký glykemický index. Po jejich konzumaci dochází ke snížení pocitu hladu a vy už tak nebudete mít chuť na kalorické bomby v podobě čokolád či sušenek.

Sušené fíky – podporují trávení, vyprazdňování, odvodňují tělo, pročišťují ledviny a močové cesty, zklidňují tělo a pomáhají hezčí pleti.
Fíky obsahují vodu, bílkoviny, vlákninu, sacharidy, tuk, vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, sodík, zinek, měď, selen, mangan, omega 6 mastné nenasycené kyseliny, vitamíny A, B, C, E, K, betakaroten, lutein, kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou.
Fíky podporují obranyschopnost, mají antispetické účinky, podporují trávení, zlepšují vyprazdňování, pročišťují tlusté střevo, odstraňují plynatost, mají močopudné účinky. Také odstraňují nadbytečnou vodu z těla, pročišťují ledviny a močové cesty, zlepšují kvalitu pleti a mnoho dalšího.

Avokádo

Rostlina Fíkovník smokvoň
Latinsky Ficus carica
Chuť Velice sladká
Konzumace  Fíky se pojídají čerstvé nebo sušené, z čerstvých fíků se připravují džusy, kompoty, saláty, marmelády, vína, likéry. Také se pojídají plněné různými náplněmi (sýrem, šunkou, ...). Sušené fíky se plní např. ořechy. Výborné jsou také kandované fíky. Při nadměrné konzumaci fíků, může dojít k nežádanému efektu - zažívacím problémům a

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář