Kokosové marokánky

19. prosinec 2022 | 10.40 |
blog › 
Kokosové marokánky

Kokosové makronky s krémem z bílé čokolády

Ingredience na 45 porcí

Těsto:

  • 1 ½ hrnečku mletých mandlí (150 g)
  • 1 ¼ hrnečku moučkového cukru (150 g)
  • 2 lžíce neslazeného kokosu (10 g)
  • 2 x 55 g vaječných bílků (přibližně ze dvou malých vajíček)
  • bílé potravinářské barvivo
  • špetka soli
  • ¾ hrnečku krystalového cukru (150 g)
  • 2 ½ lžíce vody (38 ml)

Krém:

  • 250 g bílé čokolády
  • ½ hrnečku smetany na šlehání (120 ml)
  • 2 lžičky kokosového extraktu (10 ml)
  • bílé potravinářské barvivo

Karamelizovaný kokos:

Celkový čas přípravy:  90 min

  1. Na karamelizovaný kokos do rozehřáté pánve vsypte cukr, vlijte vodu a nechte rozpustit. Vsypte kokos a za stálého míchání opékejte 5 minut zlatohněda. Odeberte z ohně a přesypte do mísy.
  2. Pokračujte v přípravě krému. Do ohnivzdorné mísy vsypte čokoládu a smetanu, umístěte na hrnec s vařící se vodou a nechte rozpustit nad párou. Přidejte kokosový extrakt, potravinářské barvivo a karamelizovaný kokos. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Nyní se spusťte do výroby makronek. Dva plechy vyložte pečícím papírem a připravte si cukrářský sáček, či sáček s prostřiženým koncem, s kulatým otvorem o velikosti 1 cm. Troubu předehřejte na 140-150 stupňů.
  4. V cukrářském robotu rozemelte společně rozemleté ​​mandle a moučkový cukr, abyste se zbavili případných hrudek. Přes síto přesypte směs do velké mísy. V malé míse smíchejte 55 g bílků s potravinářským barvivem a také přes síť přilijte k mandlové směsi. Druhých 55 g bílků umístěte do mísy, osolte a odložte stranou.
  5. V malém hrnci ohřívejte krystalový cukr s vodou teploměru měřte a pomocí teploty. Dosáhnete teploty 112 stupňů, začněte šlehat bílé. Až sirup dosáhnete 118 stupňů, začněte velmi pomalu přilévat k bílkům za současného šlehání. Šlehejte, dokud se nevytvoří lesknoucí se sníh, který je nadýchaný a táhlý.
  6. Vyšlehaný sníh přidejte k mandlové směsi a pomocí stěrky velmi jemně zaviňte do sebe. Těsto přemístěte do připraveného sáčku a na plech tvořte 2,5 cm kolečka ve vzdálenosti 2 cm od sebe.
  7. Plech párkrát bouchněte o pracovní plochu, aby se případné bubliny a makronky zarovnaly. Makronky posypte kokosem a pečte 20-24 minut. Nechte předtím vychladnout, než budete odebírat makronky z plechu.
  8. Vychladlý krém naplňte do cukrářského sáčku, či sáčku s prostřiženým koncem, naneste na upečenou polovinu makronek a spalte dohromady. Před podáváním nechte alespoň 1 den uležet, aby se chutě prolnuly. Podávejte při pokojové teplotě. Dobrou chuť. 
  • ½ hrnečku neslazeného strouhaného kokosu
  • 2 lžíce cukru (30 g)
  • 1 lžíce vody (15 ml)

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář